Reggae Soul Club 2010.10.19.

Október 19.-én megrendezésre került az első Reggae Soul Club, melynek keretén belül az Ivory Coast (www.myspace.com/ivorycoastraggaeband) , a The Bootz Bros.! zenekar (www.myspace.com/thebootzbros) és I.Ration lépett fel a Mappa Clubban.

 

Reggae Soul Club 2010.10.19.

Reggae Soul Club 2010.10.19.

A korábban Trafó Bár Tangó néven ismert szórakozóhely (www.mappaclub.com) egy kiadós ráncfelvarráson esett át: megújult a belső tér, átalakították a szellőzést, LED-es világítási megoldásokat építettek be szinte mindenhova és a hely saját hangrendszere is lecserélésre került.

Az új Function One hangrendszert (www.funktion-one.com) néhány napja telepítették, így az elsők között ért a megtiszteltetés, hogy e nagy hírnevű hangrendszeren szólaltathattam meg az általam kevert két zenekart. (A telepített hangrendszerrel kapcsolatos tapasztalatok egy másik bejegyzésben olvashatóak majd.)

A beállást néhány üzemképtelen kábel, a 4-ből 3 üzemképtelen kontroll és az egy-két perc alatt teljesen lemerülő 9 voltos elemek színesítették. A változatos problémákat viszonylag gyorsan sikerült orvosolni (Külön köszönet a hely saját hangtechnikusának.)

A helyszín adottságaiból eredendően a kvázi minimum mikrofonozás mellett döntöttünk: csak a lábdobra, szaxofonra, percussionra és az énekekre
használtam mikrofonokat, a billentyűt és a basszgitárt pedig di-boxon keresztül vonalból szólaltattam meg.

A korábban a plafon közelébe helyezett keverőállás a hangzás szempontjából (is) katasztrofális volt, szerencsére a felújítással egy új keverőállást is kialakítottak. Ettől függetlenül a nézőtéri hangzás ellenőrzéséhez még így is le kellett mennem az újonnan kialakított keverőállásból.

A keddi időpont ellenére a kezdetben lassan szállingózó emberekből szép számú közönség gyűlt össze a koncertek kezdetére. Az Ivory Coast és a The Bootz Bros.! is alaposan kitett magáért, a közönség pedig ezt láthatóan meg is hálálta. Az éjfél előtt nem sokkal véget érő második koncert után I.Ration pörgette a bakeliteket.

Köszönet mindkét zenekar részére a zökkenőmentes együttműködésért, a hely hangemberének pedig a segítségért.