Azok a magyar hangfalak…VIDEOTON, ORION

Orion hangfalak

Ezúttal ugyan nem PA eszközökről lesz szó, de a hangtechnika világában maradunk.
Szinte mindenki hallott már az Orion HS-200, HS-500, HS-280 vagy a Videoton  DC-2550A-ról. Ezek a hangfalak nem hangosításra lettek kifejlesztve, azonban hazai termékek lévén mégis figyelmet érdemelnek. Gyártásuk már régen befejeződött, de számtalan háztartásban a mai napig megtalálható egy-egy példányuk. Hogy hogyan is jött létre e Hifi hangfalakat (is) gyártó, közismert nevű két gyár, mi mindent gyártottak, a következő két linken olvashatod el:
A Videoton története (a logout.hu cikke)
Az Orion gyár története (a logout.hu cikke)

Ha szükséged van egy-egy típus beazonosítására, akkor az itt található képek segíthetnek: http://retronom.hu/node/1252 
 
Mit tegyél, ha a hangfaladban a hangszórók hibásak (leégtek, súrolnak, tönkrement a membrán, a memránszél elporladt, stb.)??

Segítünk! Több lehetőséged is van. Először el kell döntened, hogy szakemberre bízod a teljes javítást, vagy magad szerzed be, javíttatod meg az alkatrészeket és végül magad szereled össze.

 – Ha magad szeretnéd megoldani a javítást, akkor az alábbi oldalon találsz hozzá típushelyes hangszórókat: http://hangszoro.net

 – Ha pedig úgy döntesz, hogy szakember kezeire bízod a teljes javítást, akkor keress meg egy ezzel (is) foglalkozó vállalkozást. Szívesen segítünk ennek a problémának a megoldásában is, ehhez egyszerűen vedd fel a kapcsolatot velünk.

Utánépítés – hangfal építés házilag

A régi Videoton hangszórók sorozatának folytatásaként gyártott, H2000 féle hangszórók minden adata rendelkezésre áll, így viszonylag alacsony költségvetéssel, könnyen utánépíthetőek az eredeti ládák, illetve azok akár más típusú hangfalak hangsugárzói is lehetnek.

Ha a hangfalépítés témája érdekel, akkor a Google jóbarátunk segíthet: Google keresés…

Rengeteg, építéssel foglalkozó magyar oldalt is találhatsz a sok-sok külföldi mellett.